Thursday, 30 June 2011

CHAPTER 50

assalamualaikum

macam2 yang terjadi minggu ni, minggu ni minggu yang paling, hmm,susah nak cakap
now my mom know about my result, she was so mad at me , i'm sorry

ibu : macam mana boleh jadi macam ni? apa masalah adik? kenapa keputusan adik teruk sangat
aku: sorry ibu, adik dah belajar, adik tak tahu, adik tak tahu kenapa adik tak boleh nak jawab, adik tahu jawapannya, tapi adik tak tahu kenapa adik jadi blur

takkan aku nak cakap puncanya, kalau aku bagitahu puncanya confirm ibu kecewa ngan aku, aku tak nak ibu kecewa ngan aku, biarlah puncanya aku seorang jewk yang tahu,tapi mungkin kawan2 aku tahu jugak...

sekarang aku yang kene tanggung akibatnya, aku tak lagi dapat keistimewaan seperti dahulu, sekarang semuanya dah berubah.

semua kemudahan yang aku dapat, tidak lagi aku dapat menggunakan dengan sepenuhnya, ibu dah meletakkan hadnye..

aku boleh online ni pun di atas bantuan abang aku

 thankx abang, kalau kau tak de aku tak tahu lah

abang : tulah sapa suruh, sekarang adik yang kene tanggung sorang kan
aku    :takpelah abang mungkin dah ditakdirkan kot
abang :adik tengok sekarang, adik yang kene tanggung sorang kan, siapa yang tolong adik sekarang? takde sape yang tolong kan. mana pergi kawan adik tu? dia tinggalkan adik?


aku just diam, dah tak de apa yang aku boleh cakap, apa yang abang aku cakap tu memang betul
takpelah biar lah kali ni aku pulak yang berkorban, mungkin dia dah berkorban untuk aku dulu,sekarang giliran aku pulak, dia tak tahu apa yang dah jadi kat aku minggu ni.
mungkin luaran aku nampak happy, seperti tiada apa2 masalah, tapi kat dalam hanya Allah yang tahu betapa banyak nye masalah aku. mungkin dia ingat dengan apa yang dia buat sekarang ni, tidak menyakitkan aku, tapi dia salah, apa yang dia buat sekarang ni lagilah dia menyakitkan aku, tapi akutetap bersabar, mungkin ni cabaran hidup aku,dugaan yang telah Allah tuliskan untuk aku, aku terimanya dengan redha.maafkan aku, mungkin apa yang aku buat lepas ni akan mengecilkan hati kau, tapi aku terpaksa. aku terpaksa berpura-pura, maafkan aku. aku buat semua ni sebab aku sangat2 menghormati keputusan kau. mungkin suatu hari nanti kita boleh berkawan, seperti orang lain, tiada perasaan janggal.insyaallah.

Sunday, 26 June 2011

CHAPTER 49








semua kenangan itu akan ku tinggalkan di sana

CHAPTER 48

assalamualaikum

you can delete it so easily
semua manusia tak sama, mungkin kau boleh membuangnya dengan mudah, tetapi tidak bagi aku,
but don't wory , i wll try my hardest to erase it.
because i already told you before, i respect your decision, and i will try my best to do what you want me to do, walaupun susah untuk aku melakukannya,
i wil try my best.

assalamualaikum



CHAPTER 47

assalamualaikum

pagi yang indah, aku di balkoni sambil melemparkan pandangan ke laut yang tenang, dengan diselubungi kabus tebal, sungguh tenang hari ini, tapi kenapa hati aku ini tidak setenang keadaan ini
sesuatu sedang mengganggu fikiran aku, hari ini merpakan hari terakhir di hotel ini, kini aku akan meninggalkan kenangan itu disini, apabila aku berkunjung kembali ke hotel ini , aku akan kembalikan kenangan itu

kini alam turut bersedih untuk aku, dengan tiba2 hujan turun membasahi bumi, mungkinkah hujan ini menggambarkan diri aku yang sedang menangis di dalam hati.

mungkinkah selepas ini hidup aku akan berubah? ye, aku harus berubah demi untuk menjamin masa depan aku,walaupun keputusan aku pada peperiksaan pertangahan tahun yang lepas ini sangat2  tidak memuaskan, seperti air terjun yang jatuh dari atas ke bawah, aku tidak sanggup untuk memberitahu kepada ibubapa aku, aku tahu mereka tentu akan kecewa denga aku.

itu sahaja daripada aku.

Saturday, 25 June 2011

CHAPTER 46

assalamualaikum,

banyak nye bintang malam ni, :)
thankx afiqah kau temankan aku malam ni

dalam hati ni aku mengharapkan sesuatu
tapi aku tahu bende tu takkan terjadi
mungkin takkan terjadi sampai bila2
tapi seriusly aku memang mengharapkan bende ni berlaku sgt2

CHAPTER 45

assalamualaikum

how can you be so sure,
don't worry i'm still alive,
anyway swimming pool tu 1.2m jewk, bukannye dalam pon

CHAPTER 44




CHAPTER 43

assalamualaikum,
this vacation and destination really2 hurt me...why, i can't let it go...i just don't understand with myself..

alhamdulillah kaki aku semakin pulih, tadi aku tak jadi nak swimming, aku just stay kat tepi kolam dan menikmati suasana, secara tak disengajakan, kenangan lampau kembali dalam ingatan, aku hanya termenung di tepi kolam..

sambil menikmati suasana senja, walaupun kenangan itu merupakan kenangan manis, tetapi kini ia menjadi sesuatu yang amat menyakitkan. sangat2 menyakitkan.....

ini blog aku, aku boleh tulis apa yang aku suka kat dalam blog ni, tapi maaf tak semua bende aku boleh tulis kat dalam ni, harap maaf

hanya orang terdekat aku yang tahu tentang masalah aku....
sekarang aku sedang menulis blog sambil mendengar lagu...............

CHAPTER 42

assalamualaikum

sekarang aku kat tempat yang mempunyai banyak kenangan, hehe..
kadang2 aku ketawa sendiri. aku ingat lagi kata2 nye masa aku memberitahu dye yang aku nak terjun ke dalam kolam, haha, dye suruh aku pakai pelampung itik , kelakar yang teramat, tapi kini semua tu tinggal kenangan.
yeah kenangan. di sinilah petama kali aku aku melihat dye risaukan aku
sekarang itu semua hanya kenangan, mampukah masa silam berputar kembali??

Friday, 24 June 2011

CHAPTER 41

i wanna_________you

a) date with
b) hold
c) see
d) go out with
e) kill
f) hate
g) miss
h) love
i) text
j) call
k) meet
l) stop seeing
m) say sorry to
n) say thank you to
o) be friend forever with


you can choose.......
 

CHAPTER 40

assalamualaikum

esok hmm, kenangan masa lampau akan kembali ke dalam pikiran aku
esok aku pergi melaka , aku stay kat mahkota hotel
harap2 aku dapat mengharungi hari esok dan lusa dengan tenang..amin

korang apecerita hari terbuka tadi??
bape ringgit korang masokkan dalm tabung???
hahahah...

i would like to ask you guys one question
am i happy?? or i'm just pretend to be happy??

CHAPTER 39





assalamualaikum,
macam inilah rupa bilik aku,
hahahhaha
tak de kerje....

Thursday, 23 June 2011

CHAPTER 38

assalamualaikum

hmm,ibu ta masak, dah agak dah, sebab tu aku tak suke balik awal sebab tak ada bende yang boleh dimakan kat rumah
tadi aku makan maggi and hotdog cheesse..ok lh daripada tak de an..

sekarang ada 2 pilihan
a) ikut ayah pergi melaka untuk kenduri kahwin, duduk di hotel mahkota prade
b)pergi sukaneka kat sekolah and enjy bersama kawan2
yang mana patut aku pilih??? dua2 best.....hmmmm

akhirnye hari ni aku jumpe ayah, dah 4 hari aku tak dapat na jumpe ayah, miss him so much,hehe
tadi katsekolah memang boring tahap yang kritikal, masa chem tadi aku tidur sedap gler.. pas2 masa balik takde seni,yahoo!!!
haha..tapi aku kene susun meja kat dalam kelas nasib aik rafiqah and afiqah tolong, thankx korang,tapi afiqah pukol 2 dah kene balik, it's okay, then pukol 2.20 baru aku and rafiqah siap kemas, kitaorang pergy beli air kat kantin

ridhwan asyik tanye aku sehat ke tak...aku cakaplah tak , tapi memang betul ekh aku tak sehat, kan kaki aku sakit,hmmm

kaki, 1 lagi masalah aku
aku: wey kaki bila kau nak baik?? susah aku nak berjalan tau
kaki: macam mana aku nak baik kalau kau asyik nak berjalan, tulah sapa suruh kau pegi main tenis semalam , pdan muke kau
aku: owh, haha, best lah aku tengok diorg main tenis so aku pon join lah, hehe sorry
kaki: sendiri buat salah nak marah kat aku pulak..=='

tulah kisah aku dan kaki, hehe
bye
assalamualaikum

CHAPTER 37


Wednesday, 22 June 2011

CHAPTER 36

assalamualaikum

nampak gayanye keadaan kaki aku menjadi semakin teruk..padan muka aku, tu lah sape suruh berjalan sangat, but who cares yang sakitnye aku, yang tanggung nye pon aku sorang,

at home no one cares about me,no one
kat sekolah jwk ada orang yang care,hmm,
bengkak makin naik, kaki makin susah nak jalan, hmmmmm

aku tak benci dye, aku just hormati keputusan dye, jika itu yang dye mahu, itu yang aku lakukan

Tuesday, 21 June 2011

CHAPTER 35










CHAPTER 34

AGAK SAMA DENGA SIFAT SEBENAR AKU, HAMPIR SAMA..

CHAPTER 33

assalamualaikum

omg tadi masa kat sekolah nak pegy chem aku dah rasa lain macam ngan kaki aku tau, tapi aku just ignore je lah, lpas tu tadi masa balik chungky ngan rafiqah and imane aku memang ada rasa sakit sikit je lah,
masa nak naik tangga imane berpaut kat aku , dengan tak disengajakan aku pon terjatuh,

bapak ar!!!  sakit gler kaki aku, lps beberapa minit aku ingat kan tak de pape, aku pon jalan lah mcm biase, masa kat rumah afiqah tetibe kaki aku jadi bengkak, urat sume keluar, memang sakit ar, pas2 afiqah terlanggar kaki aku memang rasa macam nak jerit lah, tapi memang dah jerit pon, sakit siot,

nampaknye esok aku pergy sekolah pakai slipper lah jawabnye..hmm..tak dapat lah aku pj esok..sedyh nye, boring seh..

kaki pulak buat hal...sakit babe...susah lah aku nak jalan esok.....

Monday, 20 June 2011

CHAPTER 32

tadi kan..cake indulgence tak de.. :(((((((
tu cake kegemaran aku...... :(

CHAPTER 31

baru habis mkn

pose ye jgn tak pose, haha

sejak bile jad wartawan, promote cakes,hehe

muke mcm tak ikhlas jewk, haha

sdapnye

cute!!!

i like this picture

so sweet!!!

promote lagi, haih

mcm tak bersemangat jewk

shh...baby tengah nangis....diam tau....
at MCD

CHAPTER 30

assalamualaikum.

tadi pergi makan kat mc d, ngan kawn2 aq,
masa nak pegy tu aku naik bas. and masa otw tu, sampai kat bustop sekolah, guess what, aku terserempak ngan dia, hmmm

pastu pergi lah trus ke mcd..aku ingat aku yang paling lmbt rupanye, aku yang paling awal, tahu aku kuar lambat2, x de lah kelam kabut sangat an, anak2 dara tu lmbat bersiap...hmm, jenuh mennggu,
pas2 mkn lah GCB, dah mkn mcd, lepak2 jap, pas2 mama rafiqah dtg. tinggal lah aku berdua ngan teet..jgn risau budak pompuan ye...kita orang mkn cake , aku mkn oreo chesse cake and si teet mkn resberry chesse cake, hahaha jangan jeles...hehehe

and abang sham still membebel sampai sekarang buruk gler muke dia, hahaha, aku just buat bodoh je lah abeh nak buat mcm mana lagi an..

pas2 aku try nama and sifat saya tu, saje nak try2..bende tu man tag jewk nama2 org, hampir setengah jugak lah aku tak kenal...hmmm..wat eve larh...tapi aku dah perbetulkan ar..hahaha

hmmm..that's all from me...

Saturday, 18 June 2011

CHAPTER 28

assalamualaikum...

aku takkan bolah nak benci kat kau...aku takkan boleh
sampai bila2 pon tak boleh.

CHAPTER 27

dari kiri:     NUR'AIN, NUR FARHANA, NURUL FATIN SYAHIRAH, RAIAN AMALINA, RAFIQAH HAKIMA, NUR ATIQAH SHAZLIN


3C1,      MISS YOU GUYS SO MUCH

RAFIQAH HAKIMA AND ME, (SHE ALWAYS SUPPORT ME) <3 YOU

ME AND AFIQAH (MY CUTE LITTLE FRIEND)

NUR FARHANA AND ME (SO SWEET) <3

NUR AFIQAH ZAHIRAH, IMANE HAKEEMAH AND ME (ALWAYS HELP ME TO SOLVE MY PROBLEM)

MASA LAWATAN 2010..HEHEHE

MY DIARY, MACAM2 HARTA KARUN ADA KAT DALAM TU, NI LAH TEMAN AKU MASA KAT UMAH, BANYAK AKU CURAH KAN ISI HATI AKU KAT DALAM BUKU NI, TAPI KENA FAHAM SENDIRILAH, ORANG YANG MENGENALI AKU JEWK YANG FAHAM APA YANG TULIS AND LUKIS.

CHAPTER 26

ASSALAMUALAIKUM

to all my beloved friends, i'm really sorry
aku tak sedar apa yang aku buat, aku tak sedar aku telah menyakiti hati korang, aku mintak maaf sebab pernah meninggikan suara atau mengecilkan hati korang, please bagi aku second chance untuk berubah, tolong aku menjadi ain yang dulu, ain yang sentiasa ketawa, ain yang sentiasa buat kawan2 dia ketawa, ain yang selalu membela kawan2 dia,

RAFIQAH HAKIMA
i'm so sorry, i really didn't mean it, please give e second chance, aku dah banyak buat salah kat kau, aku degil keras kepala, aku tahu, aku mintak maaf, bantu aku untuk kembali kepada ain yang asal, aku mintak maaf, please jangan tinggalkan aku, aku tahu kau buat semua ni sebab kau sayang aku, kau tak nak masa depan aku hancur

NUR FARHANA
aku mintak maaf, walaupun kau pernah tampar muka aku pon aku tak sedar lagi kan, mungkin dulu aku terlampau bodoh, maafkan segala kesilapan aku yang lepas,maafan aku, bantu aku untuk kembali, i'm so sorry

NUR AFIQAH ZAHIRAH
i'm so sorry, walaupun kau pernah cakap aku bodoh,tapi aku stii buat bodoh jugak,maafkan aku sebab pernah marah kau balik, sepatutnye aku bela kau bukan mara kau, aku mara kau dengan alasan "KAU TAK TAHU APA YANG AKU RASA, AKU YANG MELALUINYE BUKAN KAU"...aku mintak maaf..

IMANE HAKEEMAH
aku mintak maaf, aku rasa dah berbuih dah muut kau bagi nasihat kat aku, tapi aku tak pernah nak dengar, aku rasa dah berjua kali ko suruh aku "BUANG YANG KERUH AMBIL YANG JERNIH" tapi aku still buat bodoh, aku tak pernah dengar nasihat kau.

ZHARIF ZUHAIR
I'M REALLY REALLY SORRY...aku rasa dah banyak kali aku buat kau sakit hati, aku tahu kau dah kecil hati dengan aku,  aku mintak maaf, please maafkan aku, bantu aku untuk menjadi ain yang dulu, aku harap kau still nak jadi best friend aku...aku betul2 mintak maaf..

PLEASE JANGAN TINGGALKAN AKU, MAAFKAN SEGALA KESILAPAN AKU, AKU TAHU KORANG TAK SUKA TENGOK AKU BERSEDIH, AKU TAHU KORANG NAK TENGOK AKU BERJAYA, AKU TAHU, BANTU AKU...

Friday, 17 June 2011

CHAPTER 25

ASSALAMUALAIKUM

ASTAGHFIRULLAHALAZIM
aku dah buat satu kesalahan, tapi tak pe kesalahan ni untuk kepentingan aku jugak,hahahah,
sorry ain bukan sengaja tapi ain tak sanggup ak kene marah,sory, ibu cakap ibu tal boleh pergi hari terbuka, yes!!!yes!!!!yes!!, hahahahahah,ALHAMDULILLAH, hahahahaha, sukenye aku, dah macam2 alasan aq bagi, tp aku takbagi sebabnye lah, ibu mcm ok jewk, haahahaah,
skali skala kan, bukan selalu, ampuilah dosa aku ni ya ALLAH....

Thursday, 16 June 2011

CHAPTER 24

ASSALAMUALAIKUM

memang hanya dia, aku selalu memikirkannya,tak pernh ada habisnya, i don't want to be in this game anymore, selagi aku dalam permainan ni, hanya kesakitan yang aku dapat, aku dah tak boleh nak tanggung kesakitan ni lagi, aku dah tak sanggup untuk menahan lagi, ni ke balasan yang aku dapat?
kini aku yang terluka, aku yang harus menanggungnye seorang diri, sampai bila2 pon aku takkan boleh nak membenci kat kau, i've try, but i really2 can't
kesalahan aku adalah aku terlalu bergantung kat kau, i've putting my hopes to high and yes to high,
i really can't take it anymore, i'm sorry, aku tak sanggup hidup macam ni lagi, dah lama aku tahan

pernahkah kau ada bila aku perlu untuk meluahkan rasa hati, dan bila kau bersuara setia aku mendengar agar tenang kau merasa dan bila tiada lagi teman, kau plang mendapatkan aku, itulah aku padamu, pernahkah kau ada bila aku perlu untuk meluahkan sakit dalam hati, dan bila kau perlu setia aku menunggu, agar senang kau merasa

i think i have to let you go, yeah i have to


Forget the times you walked by, Forget the times you made me cry, 
Forget the times you spoke my name, Remember now i not the same.  
Forget the sweet things if i can,
Forget the times & Don't pretend, Remember now you just my friend.

Often times we say goodbye to the
person we love without wanting to. 
Though that doesn’t mean that 
we've stopped loving them or we've stopped to care. 
Sometimes goodbye is a painful way to say I love you

if I never met you, I wouldn't like you. If I didn't like you I wouldn't love you. 
If I didn't love you I wouldn't miss you, but I did and I do

Days continue to pass, stars continue to shine. 
Why do I have tears in my eyes today
when you was NEVER mine?

Should I smile because you is my friend,
or cry because that's all you is?

Why am I afraid to lose you when you're not even mine...

hmmmmmm,
bye.

Wednesday, 15 June 2011

CHAPTER 23

bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu


sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu


 ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci
cinta dan benci ooo yang ku rasa

CHAPTER 22

ASSALAMUALAIKUM

hmm,  tadi aku sampai sekolah tengok2 teddy bear aku dah hilang,
:(((((((((((((,  sapa yang curi,  teddy tu dah lah best friend aku kasi,

Tuesday, 14 June 2011

CHAPTER 21

ASSLAMUALAIKUM...

alhamdulillah...aq dah mula cool sikit daripada tadi......
sekarang aku kena belajar mengawal emosi aku....
ye..aku kena...
sejak kebelakangan ni aku x boleh kawal emosi aku........
aku kene lebih byk bersabar....yup...aq kena banyk bersabar........
sorry pasal post tadi...aku terlalu emosi...memang aku ngan mara gile....
sorry sangat2...korang jangan cop ap2 kat aku tau....dh lama aku tak lpas geram mcm tu.........
itulah diri aku yang dulu..masa aku form 2......memang aku cepat naik angin..
tapi alhamdulillah aq berjaya mengatasinye..
cume tadi memang tak dapat di bendung...memang tak dapat.......sorry...
lain kali aku akan lbih berhati-hati dengan emosi aku......
sorry guys

CHAPTER 20

ASSLAMUALAIKUM......

great!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
l love it......buat lah lagi...............buat lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ko ingat ko sape...ko ingat pangkat ko besar sgt pe....ko tak payah nak belagak dengan aku...kau tak kanal lagi aku sapa....baru kenal aku 3 tahun nak berlagak.......ko ingat kau sape.......jangan nak kuang ajar ngan aku..dah lama aku bersabar ngan peragai kau...sabar aku pon ada batas......

kepala otak aku ni dah banyak masalah tau...ko tak yah nak tambah masalah lagi....kalau perangai kau macam ni...jangan harap aku nak hormat kat kau....

ko ingat aku boleh diam ..lepas apa yang kau buat.....jangan harap lah......
aku ingat kau dah berubah...tapi sebenarnya tak.................
buang masa aku jewk baik ngan kau........ni yang kau balas......

cukuplah dengan masalah yg aku ad sekarang.....
jangan nak tambah lagi......


subhanallah......

sory aku dah terlampau geram sgt....aku tak de tempat nak luahkan........
sorry.......................

CHAPTER 19

tadi aku smpai2 sekolah jewk aku tgk meja aku kene conteng...aku mengmok lah..aku memang pantang kalau org conteng meja aku.....tapi aku rasa org yang conteng meja aku tu kenal aku...because, dye ad tulis i'm new ain..org yang tertentu jewk yg tahu psl bende tu.....hmmm......



tadi kat kelas aku dh mcm org gile...hahahahaah..aku asyik ketawa jewk...tibe2 terkenang masa form 2 and 3..hahahhahaha...lawak gile...rasa mcm nak patah balik jewk ...tapi tu amat mustahil.....kalaulah aku ada kuasa untuk menghentikan waktu...alangkah bestnye....aq dah tahu aku nak menghentikan waktu kat mana....waktu2 yang aku sentiasa gembira...waktu yang membuat aku sentiasa tersenyum..waktu yang tiada kesedihan...tapi tu sangat-sangatlah mustahil......

thankx untuk kwn2 aku yang sentiasa buat aku tersenyum :)....ketawa..thankx sgt2...dengan adanya korang aku lupe tentang semua masalah aku......

congrates to you....hope u will success in your exam.....i will always pray for you....
if that what you want....i respect your decision.....hope you happy with you life now

Sunday, 12 June 2011

CHAPTER 18

LONDON: Kesedihan yang dialami wanita akibat putus cinta boleh mengubah kegiatan sel otak mereka, menurut satu laporan baru yang disiarkan akhbar The Telegraph.

Laporan oleh saintis Amerika mendapati kekecewaan yang dirasakan wanita selepas berakhirnya hubungan romantik dengan pasangan masing-masing boleh memberi kesan kepada otak dengan cara tersendiri dan tidak dapat dikesan oleh pengimbas otak.

Kajian mendakwa wanita yang selalunya kecewa apabila putusnya hubungan cinta menunjukkan penurunan mendadak dalam aktiviti sel otak dalam bahagian otak yang mempunyai kaitan dengan emosi, motivasi dan perhatian.

Dr Ajif Narib, yang mengetuai pasukan penyelidik di Universiti Perubatan Carolina Selatan, berkata: “Gejala kemurungan seperti mood yang tidak baik, hilang motivasi dan selera makan ialah perkara biasa yang dialami berikutan putus cinta atau kematian orang tersayang.

“Bagaimanapun, perkara paling penting mengenai kajian ini ialah menjelaskan aktiviti otak berkaitan dengan kekecewaan akibat perpisahan mengikuti paten unik yang berbeza dengan jenis kehilangan lain seperti kematian.”

Kajian dijalankan ke atas 11 wanita berusia antara 18 dan 40 tahun yang menjalin hubungan cinta sekurang-kurangnya enam bulan tetapi sudah berakhir 16 minggu lalu.

Semua wanita terbabit mengalami masalah untuk pulih akibat terlalu kecewa dengan perpisahan mereka.

Penyelidik menggunakan teknik ujian MRI untuk mengawasi aktiviti sel otak wanita berkenaan ketika mereka memberi tumpuan kepada kenangan pahit mengenai bekas teman lelaki dan suami.

Ujian MRI itu kemudiannya dibandingkan dengan aktiviti sel otak lain yang dilihat ketika wanita berkenaan memikirkan perkara neutral mengenai orang lain.

Keputusan imbasan menunjukkan wanita yang mendakwa menderita akibat perpisahan mempunyai perubahan otak ketara apabila berfikir mengenai hubungan cinta mereka yang sudah putus.

Pakar psikiatri di universiti berkenaan, Dr Jeffrey Lorberbaum, berkata kajian itu dapat membantu melanjutkan penyelidikan mengenai punca kemurungan.

Penyelidikan juga mendapati wanita berkemungkinan dua hingga tiga kali untuk mengalami kemurungan berbanding lelaki dan kawasan otak yang dipercayai berkaitan dengan kemurungan lebih aktif pada wanita berbanding lelaki.

Wednesday, 8 June 2011

CHAPTER 17

ASSALAMUALAIKUM

tadi aku baca status rafiqah, dye cakap pasal status cikgu azri...so aku bacalah status cikhu azri.....dye marah kat budak2 4sc2 ...habislah...akulah tu budak2 4sc2...mati aku.... :((((((((((((((((((((((((

banyak2 kan berdoa jelah......seriusly aku takot gler...byak2 exam ...aku paling takut exam add math ngan physics lah....aiyoooooooo.................

Tuesday, 7 June 2011

CHAPTER 16

ASSALAMUALAIKUM

...........................................................................................................................................................................
ku rasa hadirmu menyempurnakan aku.....

aku tak mudah untuk mencintai, aku tak mudah mengaku ku cinta, aku tak mudah mengatakan aku jatuh cinta.....

but then you went and change the word, now my heart is empty, i'm only left with use to be.....

ku ingin benar bersama denganmu dan kau pun menjauh, tiba-tiba kini kau telah berubah, apakah salahku, kau yang ku kenali dan kini menjadi insan yang lain.....

this is real, this is me, i'm exactly where i'm suppose to be now, now i found who i am, you're the voice i hear inside, you're the missing piece i need

janganlah kau pergi tinggalkan diriku sendiri jauh darimu, ku perlukan kamu, ingin mu selalu temani jalan hidupku,

sebelum ku kenal dirimu siapa, aku tak kenali apa itu cinta,  takkan berganjak pendirian ku ini,takkan berubah perasaan ini terhadapmu biar digugat, biar dicabar, biar dihalang

cubalah mengerti keadaan ku, dan cubalah pahami keinginanku, ku ingin engkau menjadi milikku, lengkapi jalan cerita hidupku, mengapa engkau abaikan rasaku, ataukah mungkin hatimu membatu hingga kau tak pernah pedulikan aku

berlalu saat indah ku bersama mu, bahagia pergi, terseksa siang malam ku, hanya bayang mu yang mengundang pilu ku

maafakanlah bila hati, tak sempurna mencintaimu, dalam dada ku harap hanya dirimu yang bertahkta, meski ku rapuh dalam langkah

susah dan senang kita bersama, namun itu semua hanya sementara, mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir, perpisahan yang tak ku duga kan terjadi, kini dirimu pergi biar ku sendiri,

kau yang membuat ku buntu, membuat ku tak tentu, terus memikirkan mu biar tiada jalanku, biar hati ini mencintakan mu dalam khayal ku kan merindumu, biar perit sakit memiliki mu namun hati takkan tuk berubah selamanya,

di sini jua, memori tercipta, walau seketika terjalin kasih kita, kenangan bersama tiada ku lupa, yang terpahit jua termanissemuanya bagiku terindah ku ingati buat selama-lamanya

......................................................................................................................................................................
that's it...

Monday, 6 June 2011

CHAPTER 15

ASSALAMUALAIKUM

lagu ni sedih sangat... i really2 love this song
bila aku dengar lagu ni aku akan menangis...
lagu ni sedih sangat...lagu ni ada kena mengena ngan aku..tapi tak semua ar....sikit jewk..
BUT seriusly lagu ni memang satu-satunye lagu yang boleh wat aku menangis...
kalau korang nak tahu apa yang aku rasa...
dengar lagu ni....fahami lirik lagu ni.....
and hayatinya...
tulah apa aku rasa.............

BERUBAH -ERRY PUTRA-
OST NORA ELENA

berikan aku waktu
untuk bersamamu
meniti hari


tak puas bagiku
dan kau pun berlalu
tinggal ku sendiri
gelap seluruh jiwaku


ku ingin benar
bersama denganmu
dan kau pun menjauh
tiba-tiba kini kau telah berubah
apakah salahku


engkau yang ku kenali
dan kini menjadi
insan yang lain


dulu kau berjanji kan
hidup semati meniti hari


semuanya telah berakhir


*ku ingin benar
bersama denganmu
dan kau pun menjauh
tiba-tiba kini kau telah berubah
apakah salahku


semuanya telah berakhir

(ulang*)


hope you guys know what  i feel.........
jangan paksa aku buat bende yang aku tak boleh nak buat........
mungkin korang tak de kat tempat aku...sebab tu korang tak tahu apa perasaan aku, bile aku kene buat apa yang aku tak boleh nak buat.....
aku tahu, 
korang risau tgok keadaan aku, korang marah kat aku...aku tahu
aku yang rasa sakit bila aku tak dengar cakap korang...i know.....
tapi selagi aku boleh telan...aku akan telan..
walaupun kadang2 aku fed up, marah...dengan diri aku
tapi tu semua sekejap jewk...i know....
mungkin aku memang bodoh........tapi amat2 susah untuk aku lakukannya....
sakit sangat3..........memang sakit.........
BUT i will try...i will......
but don't force me..............i think i know what to do..
insyaallah Allah akan bukak mata aku.....dan tunjukkan keadaan sebenar....


ASSALAMUALAIKUM

CHAPTER 14

ASSALAMUALAIKUM

hye...lama aku tak update blog ngan facebook kan....aku bukak tapi tak update...aku just bace orang punye post....sorry 3,4 hari ni aku jadi emo sikit ar....aku rase masalah aku taklah sebesar mana...tapi aku terlalu obses ngan masalah ni.....hmmmmm...aku kan sorang2 kat umah memang ar....aku tak tahu aku nak buat apa lagi, so aku berfikirlah, termenung, khayal....hehehehe......

BUT don't worry i'm back!!!!!!!!!
hahahahaha..tak sabar nak kuar..korang bile nak kuar????? aku dah bosan dok kat umah ni.......
i try to forget about it...but i really2 can't.........
hmmmmmmmmmmmmmmmmmm...........................................................

Thursday, 2 June 2011

CHAPTER 13

ASSALAMUALAIKUM

kenape??? kenape??? kenape???
kehidupan aku memang selalutak menyeronokkan....
T.T     T.T     T.T     T.T     T.T     T.T    T.T     T.T
sekarang aku rasa sedih sangat....sedih sangat.....
rasa macam nak nangis.......memang dah nangis pon......
lepas satu masalah....satu lagi yang datang....
orang yang selalu bagi aku semangat dah pergi meninggalkan aku..
dengan sapa lagi aku nak mengadu..dengan sapa???
tell me what i have to do.......
diri aku ni memang tempat untuk menyakiti ke.....
is it true???? anybody can tell me......
:(     :(     :(     :(     :(     :(     :(     :(     :(     :(
maybe ...
dah takdir aku.........
merasa bahagia hanya untuk seketika.......
kenapa asyik aku jewk yang kene??
why me??why me???why me???
i just don't get it...
kenapa aku mesti menanggungnye seorang diri......kenape????
tak sape boleh paham perasaan aku sekarang....
tak de sape yang boleh meringankan beban aku...
aku kene tanggungnye sendiri...
yeah..i have to bear it myself....
T.T    T.T    T.T     T.T     T.T     T.T    T.T      T.T   
hanye lagu jewk yang boleh menenangkan perasaan aku......
hanye lagu yang boleh mententeramkan perasaan aku.....
everyone gonna leave me alone....
sume orang nak tinggalkan aku sendiri.........
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i feel so stress right now....yeah soooooo stressssssssssssssssssssssss.........................................................

CHAPTER 12

T.T               YOU
 :  :               MAKE ME
 :  :                CRY
  :  :       AGAIN AND AGAIN


I GOT TO DO WHAT BEST FOR ME....
YOU'LL BE OKAY....
I GOT TO MOVE ON AND BE WHO I AM....
I GOT TO GO MY OWN WAY....

Wednesday, 1 June 2011

CHAPTER 11

ASSALAMUALAIKUM

boring, boring, boring, boring, boring, boring
bosan, bosan ,bosan, bosan, bosan, bosan

alarh.................
:((((((((((((((((((

ASSALAMUALAIKUM

CHAPTER 10

ASSALAMUALAIKUM...

semalam, aku, ayah, ibu, abang sham, kak ila, and danish pgy makan...
sempana birthday aku..aku order lamb chop..
cewah..hahahaha jangan jeles.....

skarang aku ngah makan keropok
'COTTAGE FRIES'
dah lama seh aku tak makan ice-cream..
:(((

aku nak pergi sekolah.......rindunye kat kawan2 aku..
tapi aku takot nk dapat keputusan pekse......
macam mana ni......tapi time cuti sekolah ni jewk lah peluang aku....
kalau dh naik sekolah jangan haraplah aku boleh buat...
tapi boleh ke aku lakukan....
kawan2 aku sume cakap aku ni terlalu pikir sgt...hmmm...terlalu obses lah
but its not my fault...like i say ...bukan aku yang nk...ia datang sendiri...
knapalah sampai jadi macam ni....
i just don't understand with myself.....
aku rasa tahun ni je kot aku jadi macam ni....
biaselah manusia boleh berubah..kan.....

wish me luck baby....
love u forever..........

ASSALAMUALAIKUM